7 szuper szülinapi ajándékötlet gyerekeknek

Írta gyerekzsur 2019. 10. 14. 0 Megjegyzés

Időnként bizony a legjobb családokban is megesik, hogy szülőként, nagyszülőként nincs ötletünk, hogy mivel lephetnénk meg a gyerkőcöt közelgő szülinapja alkalmából. E heti blogposztunkban 7 olyan szülinapi ajándéktippet gyűjtöttünk össze, aminek garantáltan minden kisgyermek nagyon fog örülni.


  1. Készségfejlesztő játékok, logikai játékok

 

Hazánkban is egyre nagyobb a kínálat a különféle készségfejlesztő-, logikai- vagy építőjátékok piacán. Ha ilyen ajándékot válasszunk, figyeljük az életkorra vonatkozó megjelölést a csomagoláson, hiszen csak az olyan játék nyújt valódi sikerélményt, ami tökéletes passzol a gyermek életkorához (ha még kicsi hozzá, akkor félő, hogy nem tud játszani vele, ha pedig már kinőtt belőle, akkor semmilyen kihívást nem rejt).

 

  1. Társasjátékok, memóriajáték

 

A közös társasozás remek családi program akár hétköznap este, akár hétvégenként. Válasszunk olyat, amivel az egész család szívesen játszik, így sok kellemes közös órát szerezhetünk mindannyiunknak.

 

  1. Kerti játékok

 

Tollaslabda, görkori, bicaj, vízzel tölthető lufibomba- bármi, ami megmozgatja a csemetét! A gyermek egészséges fejlődése szempontjából elengedhetetlen a testmozgás, és ha már gyerekkorában a mindennapok részéve válik, akkor nagyobb eséllyel sportol majd tinédzserként is.

 

  1. Kreatív játékok

 

A kreatív játékok fejlesztik a kicsik finommotoros képességeit is. Lehet ez például kirakó (akár 3 dimenziós), vagy kislányok esetén színezhető esernyő is. Ezeket például egészen biztosan imádni fogja!

 

  1. Sminkkészlet

 

Ha már kislányoknál járunk, meg kell említenünk a gyerkőcöknek készülő, vízzel könnyedén eltávolítható, bőrbarát, antiallergén sminket. Ezzel a testvérek, barátnők akár egymást is kifesthetik, de ha apa, vagy anya van annyira bátor, ő is csatlakozhat akár sminkesként, akár modellként a csapathoz.

 

  1. Mesekönyv

 

Egy klassz mesekönyvhöz (és a közös meseolvasáshoz) semmi sem fogható. Hogy Vekerdy Tanár Urat idézzük: a látott mese nem mese, csak a hallott mese igazi mese. Mesehallgatás közben ugyanis a gyerekek képzelete és belső világa bontakozik ki, ahogyan megelevenítik a történetben szereplő hősöket.

 

  1. Közös élmények

 

Remek szülinapi ajándék egy feledhetetlen közös program is! Látogassunk el együtt az állatkertbe, vagy töltsünk egy napot a veresegyházi medvefarmon, esetleg irány az óriáskerék, vagy kiránduljunk egy nagyot, bújócskázzunk, és lessük meg a madarakat! Az ilyen közös élmények igazán emlékezetessé varázsolják ám a születésnapot!

 

  1. Bulizzunk

 

A születésnapi zsúr is lehet ám maga az ajándék! Hívjuk meg a gyerkőc barátait, és tegyük feledhetetlenné ezt a napot a Számára! Kattints ide, és ismerd meg a Gourmand szülinapi programokat!

Szólj hozzá